Teknoloji her geçen gün hızla gelişiyor ve yaşadığımız şehirleri de dönüştürüyor. 15 dakikalık şehir, sürdürülebilir şehir akıllı şehir gibi kavramları konuşuyoruz. özellikle akıllı şehirlerin ortak özelliklerinden biri de kendi kendine yetebiliyor olması. bu sebeple İstanbul gibi şehirlerin tarım ürünlerinin çoğunun antalya’dan geldiğini düşünürsek lojistik maliyeti, karbon salımı gibi birçok sorun meydana geliyor. İstanbul’u düşünelim. kent çeperinde yapılan tarımı kaç kişi biliyor? Silivri karpuzunun meşhur olduğunu, mecidiyeköyün eskiden gerçekten dutluk olduğunu (Dut ağaçları) kaç kişi biliyor?
Önerim daha düşük lojistik maliyetli, çevreci ve verimli tekniklerden yani akıllı tarım tekniklerinden oluşan Kentsel Tarım konusunu gündemden düşürmemek. Kentsel alanda dikey tarım, topraksız tarım gibi imkanlarla girişimciler çok daha kârlı işletmeler kurabilir, tüketiciler çok daha uygun fiyatla ulaşabilir ve en önemlisi daha sürdürülebilir tarımsal ürün üretim süreci oluşturabiliriz. Bir akıllı şehir uzmanı olarak platformunuzu çok değerli buluyor, hayırlı olmasını diliyorum. Nice güzel bilgi paylaşımlarına!
Çok değerli bir noktaya değinmişsiniz, özellikle büyük şehirlerde lojistik maliyetleri ve karbon salımının azaltılması için kentsel tarımın önemi her geçen gün daha fazla hissediliyor. Dikey tarım ve topraksız tarım gibi teknikler, yalnızca sürdürülebilirlik değil, aynı zamanda ekonomik olarak da büyük fırsatlar sunuyor.
Platformumuzda bu gibi değerli paylaşımların artması dileğiyle, katkınız için teşekkür ederim
Ayrıca yesilforum’a benim haricimde paylaşım yaparak katkıda bulunan ilk üyesiniz, güne bu konuyu görerek başlamak beni çok mutlu etti
Alanınız ile ilgili size yardımcı olacağını düşünüyorsanız, ek bir kategori ile destek olabilirim. Sizin deneyimlerinizi burda görüp okumak isteriz, tekrar teşekkür ederim
X (twitter) paylaşımınızdan gördüm hemen ziyaret ettim. Paylaşım yapan ilk üye olmak şaşırttı ve sevindirdi:) Akıllı şehirler sektörüne yönelik bir portal geliştirme projemiz var. Daha çok orada aktif olacağım ancak ilişkili konularda elimden geldiğince (vakit bulabilirsem:)) burada da paylaşım yapmaya çalışırım. Tekrar hayırlı olsun
Çok teşekkürler bekliyoruz yeni yazılarınız size kolaylıklar dilerim.